Брајан Волш оптужен за убиство супруге Ане, Американке српског порекла – случај премештен у виши суд

Брајан Волш оптужен је за убиство супруге Ане Волш, Американке српског порекла која је нестала 1. јануара, саопштило је тужилаштво. Оптужница премешта случај Вишем суду у Норфолку, где ће Волшу бити поново суђено у наредним недељама.

Окружни тужилац Мајкл Морисеј саопштио је да су против Брајана Волша подигнуте три оптужнице – за убиство супруге Ане Волш, за довођење у заблуду полицијске истраге и ометање спровођења правде, и за "непрописно преношење људског тела", наводи boston25news.com.

"Брајан Волш се изјаснио да није крив по оптужби за убиство на суђењу у Окружном суду Квинси у јануару. Ова оптужница премешта случај Вишем суду у Норфолку, где ће Волшу бити поново суђено у наредним недељама. Тај датум још није одређен", наводи тужилац.

Ана Волш је нестала 1. јануара рано ујутру када је требало да оде на бостонски аеродром "Логан" и одатле отпутује у Вашингтон због посла. 

Полиција је трагала за њом више од недељу дана, иако је њен муж у почетку рекао да није виђена од Нове године. 

Супруг нестале Београђанке је одраније у притвору због обмањивања полиције која за Аном трага од 4. јануара, када су њен нестанак пријавиле колеге из Вашингтона. Он се изјаснио да није крив.

Истражитељи су пронашли крв и крвави нож у подруму куће породице Волш, а, према изворима Си-Ен-Ена, у историји интернет претраге на уређајима Брајана Волша пронађени су упити "како се решити тела жене од 52 килограма" и "како раскомадати тело". Он је потрошио стотине долара на куповину средстава за чишћење.

На депонији и у контејнерима који се налазе у близини зграде у којој живи Брајанова мајка Дајанапронађени су предмети који су такође предмет истраге.

Брајан Волш је, иначе, на условној казни и носио је наруквицу за праћење због продаје лажних слика Ендија Ворхола 2016. године. Истрага је утврдила и да је прекршио ту условну казну, због које није могао да оде и са супругом живи у Вашингтону.

У ноћи у којој је нестала, Ана је требало да отпутује у Вашингтон где је радила у агенцији за некретнине, а где Волшови имају и кућу.

Ана Волш, девојачко презиме Љубичић, рођена је и одрасла у Београду, а 2005. је отишла у Сједињене Америчке Државе. Са Брајаном Волшом има троје деце, старости од две до шест година.

понедељак, 29. мај 2023.
17° C

Коментари

Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
PTc
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Operacija kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.