Читај ми!

Брајан Волш званично оптужен за убиство супруге Ане, тужиоци тврде да је раскомадао тело

Брајан Волш, супруг нестале Београђанке Ане Волш, званично је оптужен за њено убиство. Изјаснио се да није крив. Остаје у притвору без могућности кауције. Тужиоци га терете да је раскомадао тело супруге и да га се решио.

Брајан Волш оптужен је за убиство своје супруге Ане Волш која је нестала 1. јануара.

Он је у судницу ушао са лисицама на рукама, а према извештајима репортера са лица места, имао је испразан израз лица током читавог поступка. Задржан је у притвору без могућности кауције.

Тужиоци га терете да је раскомадао тело своје супруге пре него што га је бацио. Навели су и да је спроведено ДНК тестирање предмета пронађених у контејнеру за смеће, укључујући папуче, марамице и скафандер.

"Уместо да затражи развод, верује се да је Брајан Волш раскомадао Ану Волш и одбацио њено тело", рекао је државни тужилац током саслушања.

Навео је да су торбе са Аниним стварима, као и средства за чишћење бачени у контејнер, али и ДНК остаци. 

Саопштено је да су претресом 10 кеса за смеће које су бачене у Свампскоту пронађени пешкири, теписи, тестера, део огрлице коју је Ана раније носила, доказ о вакцинацији против ковида 19.

Да подсетимо, Ана је 1. јануара рано ујутру требало да оде на бостонски аеродром "Логан" и одатле отпутује у Вашингтон због посла.

Брајан Волш је од раније у притвору због наводног обмањивања полиције која за Аном трага од 4. јануара, када су њен нестанак пријавиле колеге из Вашингтона. Он се тада изјаснио да није крив.

Истражитељи су пронашли крв и крвави нож у подруму куће породице Волш, а, према изворима Си-Ен-Ена, у историји интернет претраге на уређајима Брајана Волша пронађени су упити "како се решити тела жене од 52 килограма" и "како раскомадати тело". Он је потрошио и стотине долара на куповину средстава за чишћење.

Брајан Волш је, иначе, на условној казни и носи наруквицу за праћење због продаје лажних слика Ендија Ворхола 2016. године. Истрага је утврдила и да је прекршио ту условну казну, због које није могао да оде и са супругом живи у Вашингтону.

У ноћи у којој је нестала, Ана је требало да отпутује у Вашингтон где је радила у агенцији за некретнине, а где Волшови имају и кућу.

Ана Волш, девојачко презиме Љубичић, рођена је и одрасла у Београду, а 2005. је отишла у Сједињене Америчке Државе.

Са Брајаном Волшом има троје деце од две до шест година. Бригу о њима тренутно воде социјалне службе, а Анини пријатељи покушавају да добију дозволу да се деца пребаце у кућу једног од пријатеља.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво