Хилари или Трамп, агресивно до краја

Турбулентна изборна кампања за председника САД. То се очекује у наредна три и по месеца у Америци. Доналд Трамп је званично кандидат републиканаца, а очекује се да ће ускоро ту позицију међу демократама преузети Хилари Клинтон.

Прелиминарни избори за партијске кандидате су завршени. За место у Белој кући бориће се, очекивано, Хилари Клинтон и за многе, потпуно неочекивано, милијардер Доналд Трамп.

"Био је бивши алкохоличар, био председник, био је и бивши глумац, био је и црнац, једноставно, може бити и Трамп", сматра Зоран Пановић, новинар "Данаса".

"Како смо видели на конвенцији где су врло гласно узвикивали затворите Хилари, судар ће бити заиста жесток, каже Милан Мишић", некадашњи дописник листа "Политика" из САД.

Жестоко је било и до сада. Хаос у свету и слабљење Америке - оптужбе су Трампа на рачун бивше америчке државне секретарке. Хилари Клинтон узвраћа - не гласајте за диктатора.

"Нема самодисплине, самоконтроле, не познаје историју, не разуме одговрност коју треба да преузме један амерички председник. Он каже - вратимо се мучењу и лично ћу наредити војницима да чине ратне злочине", каже Хилари Клинтон.

"После 15 година ратова на Блиском истоку, хиљада милијарди потрошених долара и хиљада изгубљених живота, стање је горе него што је икад било. То је оставштина Хилари Клинтон- смрт, разарање, тероризам и слабост", наводи Доналд Трамп,кандидат Републиканске партије за председника САД.

Хилари у трку креће оптерећена многим контроверзама и аферма из периода када је била државна секретарка, али са неподољеном подршком демократа. Трамп неће имати исти ветар у леђа. У прилог му не иде ни чињеница да је готово сваки четврти грађанин Америке прападник мањина којима се у кампањи замерио. До сада му је, кажу упућени, негативан публицитет користио.

"За очекивати је да ће наставти са серијом ниских удараца, међутим, треба имати у виду да на предизборима гласа око 20 одсто бирача, да је у овом случају реч била о конзервативној бази, америчкој конзервативној бази, а да општим изборима на кампањи два кандидата, једног републиканца и једног демократе, математика је нешто другачија", каже Милан Мишић.

"Мислим да јендоставно нема неких моралних дилема око кампање. Хилари Клинтон ће исто пробати да га дисквалификује.Он мора добити и неке неопредељене и мора можда добити неке неке разочаране демократе. Питање је да ли ће баш бити толико политички некоректан", каже Зоран Пановић.

Агресивну кампању Доналда Трампа не воле ни познати. Рок музичари су тражили да престане да користи њихове песме у кампањи. А управо је подршка звезда 2008. погурала Барака Обаму у Белу кућу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару