Трамп: Повратићу безбедност у САД

Доналд Трамп је и званично прихватио номинацију Републиканске партије за председничког кандидата, поручивши синоћ бирачима да је он њихов глас и да ће "повратити безбедност" у земљи ако буде изабран за новог шефа државе.

"Имам поруку за све вас - криминалу и насиљу који данас погађају нашу земљу ће ускоро доћи крај", рекао је Доналд Трамп у говору на крају партијске конвенције у Кливленду.

Њега је на позорници најавила ћерка Иванка Трамп, која је за оца рекла да ће Америку "поново начинити великом".

Пошто је ступио на сцену и објавио да понизно прихвата номинацију, проломио се аплауз, а присутни су почели да узвикују "Ју-Ес-Еј".

"У овој трци за Белу кућу, ја сам кандидат закона и реда", истакао је Трамп, оптуживши председника Барака Обаму да "сеје нејединство по расној основи".

Трамп је рекао да је "неодговорна реторика председника, који је председовање искористио да нас подели по расној основи и боји, начинила Америку опаснијим местом за сваког".

Он је обећао да ће у земљу повратити безбедност, просперитет и мир и прекинути имиграцију из земаља "компромитованих тероризмом", поручивши да њихови грађани нису добродошли у Америци.

"Бићемо земља великодушности и топлине, али уједно и земља реда и закона", казао је Трамп.
Трамп је у говору, који је трајао 75 минута, оштро критиковао ривалку Хилари Клинтон коју је оптужио за "смрт, слабост и уништавање".

"Време је да покажемо целом свету да се Америка вратила. Већа, боља и јача него икада раније", нагласио је Трамп.  

Он је навео да САД морају да буду "на првом месту" и да ће један од стубова спољне политике бити "американизам, а не глобализам", пренео је Би-Би-Си.

Трамп је говорио и о ЛГБТ заједници, истичући да ће учинити све да их заштити од насиља.
Он је поновио да ће изградити "велики зид" на граници како би се зауставиле илегалне миграције, банде и дрога.

Трампов говор нису пратили бивши председници из породице Буш, који се оштро противе његовој кандидатури, као ни сенатор Тед Круз, који је извиждан пошто је одлучио да не подржи Трамп. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару