Џеј Ди Венс прихватио номинацију: Трамп је најбоља нада за Америку

Кандидат за потпредседика САД амерички сенатор Џеј Ди Венс представио се нацији на републиканској конвенцији као дете заборављеног индустријског града у Охају који ће се борити за радничку класу ако буде изабран у новембру.

Описујући своје животно путовање од тешког детињства до америчких маринаца, правног факултета Јејла и коначно америчког Сената, Ванс се представио Американцима док је користећи своју причу тврдио да разуме њихову свакодневну борбу.

"Одрастао сам у Мидлтауну у Охају, малом граду у коме су људи говорили шта мисле, градили својим рукама и волели свог Бога, своју породицу, своју заједницу и своју земљу целим срцем. Али то је такође било место које је америчка владајућа класа у Вашингтону одбацила и заборавила“, рекао је Венс, званично прихватајући номинацију странке на Републиканској националној конвенцији у Милвокију.

Оптужио је "политичаре од каријере" попут председника Џоа Бајдена – за кога је Венс приметио да је у политици дуже него што је жив – да уништавају заједнице попут његове лошом трговинском политиком и иностраним ратовима.

"Визија председника Трампа је тако једноставна, а опет тако моћна", рекао је, "Завршили смо, даме и господо, са опслуживањем Волстрита. Посветићемо се радном човеку.“

Обећања из слогана Учинимо Америку поново великом

Такође је више пута апеловао на радничку и средњу класу у Мичигену, Пенсилванији и Висконсину - три државе које ће вероватно одлучити изборе 5. новембра.

Венс је описао своју баку "Мамав", која га је одгајала док се његова мајка борила са зависношћу - и поздравио своју мајку, Беверли, која је гледа његов говори.

"Поносан сам што могу да кажем да је моја мама вечерас овде, 10 година чиста и трезна", рекао је Венс. "Волим те мама."

Венсов деби у ударном термину, мање од две године након што је преузео своју прву јавну функцију, завршио је метеорски успон који се поклопио са његовом трансформацијом из жестоког Трамповог критичара у једног од његових најоданијих бранилаца.

Он је један од неколико републиканаца високог профила, као што су амерички сенатори Тед Круз и Марко Рубио, чији је преокрет од критичара до лојалисте подвукао Трампово преузимање странке.

Венс је помогао да се Трампови популистички инстинкти обликују у политички програм који би повукао САД из њихове доминантне улоге у глобалним пословима, и одличан кандидат да носи Трампов слоган "Учинимо Америку поново великом".

Његов говор је обухватио многа основна начела Трампизма, обећавајући да ће дати предност домаћој производњи у односу на кинески увоз и упозоравајући савезнике да више неће добити "бесплатну вожњу" у обезбеђивању мира у свету.

Венс се противио војној помоћи Украјини и бранио Трампове покушаје да Бајдену преокрене свој изборни пораз 2020. Он је тврдио да влада мора учинити више да помогне радничкој класи ограничавањем увоза, подизањем минималне плате и сузбијањем корпоративне великодушности.

Ти ставови, који су у супротности са традиционалним про-пословним ставом Републиканске странке, ипак помно прате Трампов програм.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару