Тед Круз одбио да подржи Трампа, публика бурно негодовала

Амерички сенатор Тед Круз одбио је на Конвенцији Републиканске партије у Кливленду да подржи номинацију Доналда Трампа за председничког кандидата. Трампове присталице жестоко су извиждале Круза због те одлуке, а његова супруга је морала да напусти салу.

Тед Круз, који је заузео друго место далеко иза Трампа у трци за републиканску номинацију, одбио је да подржи Трампа након жустре личне кампање коју је водио.

У синоћном говору Трампа је поменуо само једанпут, што је изазвало бурно негодовање публике.

Када је објавио да не подржава Трампа, присталице њујоршког милијардера су гневно извиждале сенатора Круза и узвикивале "Хоћемо Трампа".

Републикански делегат који се противи Трамповој номинацији Кен Кучинели рекао је Ројтерсу да је отпратио Крузову супругу Хајди из сале, бојећи се за њену безбедност јер се, како је навео, током Крузовог говора све више гневних људи приближавало њој и Крузовом оцу.

Шеф изборног штаба републиканског председничког кандидата Доналда Трампа критиковао је Круза што у говору на републиканској конвенцији није подржао кандидатуру милијардера.

Најближи Трампов сарадник Пол Манафорт рекао је да је Круз "направио веома лошу процену" што у говору на скупу у Кливленду није подржао Трампа и што "није поштовао позив да дође и говори на конвенцији".

Круз је био највећи Трампов ривал на страначким изборима за председничку кандидатуру.

Манафорт је рекао да је Круз "схватио које су одговорности особе у његовом положају".
Трамп је у поруци на Твитеру рекао да Крузово обраћање "није велика ствар" и да је видео његов говор два сата раније, "али да га је свеједно пустио да говори".

Трамп је у уторак освојио номинацију са 1.725 гласова делегата, док је за Круза гласало 475 делегата.

С друге стране, на синоћном скупу у Кливленду је, дочекан громогласним аплаузом, гувернер Индијане Мајк Пенс прихватио републиканску номинацију за кандидата за потпредседника, а Трампа је описао као "доброг човека који никад не одустаје", преноси АФП.

Таквом Крузовом одлуком нарушено је привидно страначко јединство које су републиканци покушавали да изграде у Кливленду ове недеље, констатује Ројтерс.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару