Експлодирао пакет у Вроцлаву, једна особа повређена

На аутобуској станици у пољском граду Вроцлаву експлодирао пакет, при чему је једна особа повређена.

У експлозији пакета пронађеног на аутобуској станици у Вроцлаву у Пољској повређена је једна особа.

Ватрогасац Кшиштоф Гијелса је за локалну телевизију рекао да је пакет експлодирао на плочнику, где га је оставио возач аутобуса који га је претходно уочио у свом аутобусу, пренела је агенција АП.

Присебност возача спасила је путнике, јер је возач зауставио аутобус и хитро из њега изнео бомбу домаће израде која је одмах после тога експлодирала и лакше повредила једну жену.

"Један од путника градског аутобуса упозорио је возача да је у аутобусу сумњив лонац у најлон кеси. Возач је зауставио аутобус да изнесе сумњиви предмет и обавести диспечера. У тренутку када се враћао у аутобус бомба је експлодирала", рекла је за Газету виборчу портпаролка градског саобраћајаног предузећа у Вроцлаву Агњешка Кожењовска.

Бомба домаће израде, направљена од лонца и ситних металних комада, ранила је лакше једну старију пролазницу која је са површинским повредама превезена у болницу.

"Експлодирала је мешавина хемијских материја и комадића метала. Бомба је била у лонцу у најлон кеси. Трагамо ко је оставио у аутобусу. Саслушавамо сведоке", истакао је Павел Петриковски из локалне полиције.

Пољска се последњих година навикла на дојаве о бомбама у министарствима, институцијама и на аеродромима, али све су без изузетка биле лажне. Ово је први пут да неко, без дојаве остави праву бомбу домаће израде у градском превозу.

Да возач није реаговао тако хитро и да је бомба експлодирала у аутобусу повређених би било далеко више, констатовала је полиција.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи