Могерини: Очекујем продужетак санкција Русији

Висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини очекује да ће Русији бити продужене санкције ЕУ због сукоба у Украјини, пише немачки "Велт".

На питање да ли ће ембарго уведен руском нафтном, одбрамбеном и банкарском сектору бити продужен након истека у јулу, Могерини је рекла да "очекује" да хоће, преноси Ројтерс.

"Лидери и владе земаља чланица захтевају да примена споразума потписаног у Минску буде у потпуности спроведена да би санкције биле укинуте али тако нешто још није постигнуто" рекла је Могерини мислећи на споразум између Кијева и Москве.

ЕУ је увела строге санкцији Русији 2014. године, које истичу крајем јула ове године. Лидери уније треба да се састану у јуну када треба да донесу одлуку о укидању или продуживању ових санкција.

"Дуго смо Русију сматрали нашим стратешким партнером али то више није тако иако има велики стратешки значај" рекла је Могерини, преноси АФП.

Око 9.300 људи је погинуло, а више од 21.000 је повређено у сукобима у Украјини. Низ споразума о примирју су помогли смањењу насиља, иако се спорадични сукоби настављају због чега је немогуће постићи чврст политички договор.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи