Кина позвала САД да престане са "извиђачким активностима"

Пекинг је данас одбацио тврдње САД да су њихови авиони летели на ризично малом одстојању приликом пресретања америчког извиђачког авиона изнад Јужног кинеског мора.

Кинеско министарство спољних послова позвало је САД да престане са "извиђачким активностима", након што је Пентагон саопштио да су два кинеска борбена авиона пресрела амерички извиђачки у међународном ваздушном простору 17. маја.

Портпарол министарства иностраних послова Хонг Леи рекао је новинарима да су кинески авиони "држали безбедно растојање од авиона САД, који је летео близу кинеског острва у провинцији Хајнан".

Пентагон је јуче објавио да се инцидент догодио у међународном ваздушном простору за време "рутинске патроле САД", преноси Ројтерс.

Према агенцији АП, Пентагон је описао инцидент као "небезбедан", прецизирајући да се инцидент разматра.

Кинески авиони су пресрели амерички у међународном ваздушном простору, док је америчка летелица била изнад Јужног кинеског мора и толико му се приближили да је, како тврди Пентагон, пилот био приморан да се спусти да би избегао судар.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи