Сукоби демонстраната и полиције у Венецуели

Полиција се сукобила са хиљадама демонстраната у Каракасу који су покушали да дођу до седишта изборне комисије како би тражили референдум о опозиву председника Николаса Мадура.

Антивладин протест је трећи за недељу дана, а пошто је једна мања група демонстраната покушала да се пробије кроз полицијски кордон полиција је бацила сузавац, преноси АП.

Венецуеланска скупштина, у којој већину чине посланици странака које су опозиција председниковој Социјалистичкој партији, одбацила је јуче уредбу о ванредном стању, које је прогласио председник Николас Мандуро због продубљивања кризе у овој јужноамеричкој држави богатој нафтом.

Мандат председника Мадура истиче 2019. године, а опозиција је после убедљиве победе на парламентарним изборима у децембру обећала да ће наћи начин да га смени у првој половини 2016.

Посланици су гласањем констатовали да увођење ванредног стања "продубљује озбиљан поремећај уставног и демократског поретка Венецуеле" и да је Мадуро "доношењем ове одлуке игнорисао устав", преноси АФП.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи