Кенија, истрага због полицијске бруталности

Шеф кенијске полиције наредио је интерну истрагу дан након бруталне акције полиције против демонстраната који су тражили изборне реформе.

На фотографијама и снимцима види се како су полицајци брутално тукли ненаоружане демонстранте на земљи.

Полиција је такође употребила сузавац и тукла опозиционе демонстранте пендрецима како би их спречила да дођу до канцеларије изборне комисије у Најробију.

"Осуђујем анархију неких изгредника јуче. Покренута је интерна истрага о томе да ли је неки полицајац прекршио закон приликом сузбијања нереда", рекао је генерални полицијски инспектор Џозеф Боне новинарима, преноси АП.

На снимцима се види како човек у зеленој мајици бежи од полиције пре него што пада на земљу. Три полицајца га затим ударају палицама и шутира његово непокретно тело док он лежи на тротоару.

"Полицајци који су прекршили права грађана својом бруталношћу морају да се суоче са дисиплинским поступком и кривичном тужбом", рекао је Исак Океро, председник Кенијског друштва правника.

Протесте је предводио опозициони лидер Раила Одинга који је изгубио на изборима 2013. године када је победио Ухуру Кенијата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи