Сукоби у региону Дамаска, стотине страдало за три недеље

Петсто људи је убијено током тронедељних сукоба између сиријских побуњеничких група у једном од највећих опозиционих упоришта у региону Дамаска, саопштиле су посматрачке мисије.

Директор Сиријске опсерваторије за људска права Рами Абдел Рахман рекао је за агнецију ДПА да је око 50 људи убијено у данашњим сукобима у источној области Гута, изван сиријске престонице.

Борбе су водиле између Армије ислама, једне од највећих побуњеничких група, и других ривалских група, укључујући сиријски огранак Ал Каиде. 

Армија ислама, која је део делегације опозиције у мировним преговорима у Женеви, оптужила је своје ривале да су дозволили владиним снагама да добију земљу на подручју захваћено сукобима.

Гута је стратешки врло важна и највећа преостала област која је под влашћу опозиције. Владине снаге повратиле су неколико области у близини Дамаска и приморале побуњенике у другим областима да потпишу локална примирја.

Према речима једног становника, цивили су заробљени у својим кућама и због сукоба.

Директор опсерваторије рекао је да су већина погинулих војници, али је потврдио да је најмање 12 цивила погинуло током сукоба. 

Гута је била и поприште напада хемијским оружјем када је убијено на стотине цивила 2013. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи