Власти игнорисале фотографију Абдеслама са заставом ИД

Белгијске власти приметиле су фотографију осумњиченог за нападе у Паризу Салаха Абдеслама са заставом Исламске државе, oкаченoj на Фејсбукu три недеље пре напада, али нису обратили пажњу на њу, јавља белгијска радио-телевизија РТБФ.

Национални центар за борбу против претње од тероризма обавештен је о фотографији у октобру прошле године, али је безбедносни званичници нису пажљивије погледали, тврди РТБФ позивајући се на неименоване изворе.

РТБФ, такође, наводи да се знало да је Абдеслам почетком 2015. године био у контакту са осумњиченим за организацију терористичких напада у Паризу Абделхамидом Абаудом, који је већ био познат као важна фигура у Исламској држави, пренео је АФП.

Парламентарни одбор је прошлог месеца, тврди РТБФ, сазнао да је белгијска полиција одустала од истраге о Абдесламу и његовом брату Брахиму шест месеци пре напада у Паризу иако су сматрани главним осуњиченим за тероризам.

Абдесламу је то, додаје РТБФ, омогућило да настави са припремама за нападе у Паризу, током којих се разнео и његов брат Брахим.

Абдеслам је ухапшен у Бриселу 18. марта, а сада чека почетак суђења у Француској.

Доводио се у везу са неколико џихадиста, који су учествовали у извођењу бомбашких напада у Бриселу 22. марта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи