Читај ми!

Пожари се шире Калифорнијом, уништено 100 кућа

У пожарима, који се шире Калифорнијом, уништено је најмање 100 кућа у округу Лејк каунти, северно од Сан Франциска, саопштили су званичници.

Четири ватрогасца су повређена, док су се борила да задрже брзо ширење шумског пожара, који је присилио хиљаде људи да напусте своје куће, пренео је Танјуг.

Портпарол одељења за заштиту шума Калифорније Данијел Берлант је изјавио да ветар достиже брзину и до 48 километара на час, што отежава посао ватрогасцима.

Шумски пожар, назван Ватрена долина, који је јуче поподне избио у области Лејк каунти, северно од Сан Франциска, брзо се шири на око 10.117 хектара, објавило је калифорнијско Министарство за шумарство и заштиту од пожара.

Локални медији су показали снимке више објеката захваћених пламеном у Мидлтону, малој варошици од око 1.500 становника, једној од неколико где је наређена евакуација.

Четири ватрогасца, која су допремљена хеликоптером у Медицински центар у Сакраменту, претрпела су опекотине другог степена, док су били на линији задржавања ватре, али су у стабилном стању, рекао је Берлант.

Око 160 километара југоисточно, брдски пожар је уништио 86 кућа и 51 пратећи објекат у сеоском подручју покрајина Амадор и Калаверас, где је, према проценама, захватио 26.306 хектара, саопштиле су власти.

Хиљаде становника на том подручју, морало је да буде евакуисано у петак, а пожар је био претња за више од 6.000 објекта. Више од 3.800 ватрогасаца борило се да задржи пожар, који је избио у среду, у близини некадашњег рудника злата у граду Џексон, преноси Ројтерс.

Пламени језици, настали из већег пожара, названог Чупава ватра, који гори у Нацоналном парку Краљавски кањон у централној Калифорнији, присили су 3.500 људи да се евакуишу до петка, рекао је портпарол Ватогасне службе Џим Шварбер.

Ватрогасци су у суботу намерно оставили мале пожаре у чувеном подручју џиновских секвоја у Краљевском кањону, како би се уклањањем вегетације, оне заштитиле од ватре, казао је он, додајући да су џиновске секвоје и саме природно отпорне на пламен.

Више од 2.900 ватрогасаца било је у првој линији борбе са ватром.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару