Исламска држава: Избеглице чине велики грех бежећи у Европу

Сиријске и либијске избеглице, које беже у Европу, чине велики грех излажући своју децу неверницима, дроги, алкохолу и сексуалном промискуитету, кажу џихадисти Исламске државе у најновијем броју магазина "Дабик".

Џихадисти Исламске државе користили су фотографије утопљеног сиријског дечака Ајлана Курдија, са плаже, да би упозорили избеглице да не покушавају да побегну на Запад, пошто је то "велики грех", преноси Танјуг.

Фотографија трогодишњег Ајлана како лежи на песку плаже у Бодруму, у Турској, пошто се удавио после бродолома, док је његова породица покушала да се домогне Грчке, помогла је да се фокусира пажња међународне јавности на положај избеглица.

"Нажалост, неки Сиријци и Либијци су спремни да ризикују живот и душе своје деце током опасног путовања у земље ратних крсташа који владају по законима неверништва и неморалности", наводе џихадисти у магазину Дабик.

У магазину Дабик, објављена је фотографија тог дечака под насловом "Опасност од напуштање Дарул-Ислама" - земље ислама односно самопрогласеног калифата ИС у Сирији и Ираку, додаје АФП.

У тексту се наводи да већина породица које беже у Европу долазе из подручја под контролом сиријског председника Башар ал Асада и из курдских области где бесне борбе са Исламском државом.

Џихадисти контролишу велику територију у Ираку и Сирији, где око 10 милиона људи живи.

"Треба да се зна да је добровољно напуштање Дарул-Ислама (земље ислама) због земље неверника опасан велики грех, као што је пут ка невери и врата ка напуштању ислама због хришћанства, неверништва или либерализма", наводе џихадисти.

У тексту се додаје да се са "миграцијом у хришћанске земље деца и унуци излажу сталној претњи блуда, содомије, дроге и алкохола".

"Уколико не упадну у грех, они ће заборавити језик Курана, арапски који се користи у Сирији, Ираку, Либији и другде, чинећи повратак религији и њеним учењима тежим", преноси Ројтерс.

Исламска држава је преузела контролу над великим деловима Сирије и Ирака прошле године, намећући бруталну владавину, чинећи убистава, мучења, силовања, због чега је на хиљаде Сиријаца и Ирачана избегло у Европу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару