Читај ми!

Полиција избацила имигранте из кампа у Паризу

Француска полиција је избацила неколико стотина афричких имиграната из импровизованог кампа испод моста са шинама метроа у северном делу Париза.

Више од 350 избеглица, углавном из Судана, али и из Еритреје, Сомалије и Египта, живело је у импровизованом кампу испод шина метроа између станица Ла Шапел и Барб-Рошекуар, преноси Танјуг.

Камп се појавио у лето 2014. године, али је проширен у априлу када је због повољних временских услова хиљаде имиграната из северне Африке преко Медитерана стигло у Еворпу.

Полиција је протеклог викенда обавестила имигранте да имају рок од 48 сати да испразне камп. Јутрос је полиција опколила камп и блокирала саобраћај у околини, наводи АФП.

Избеглице, углавном мушкарци, али и неколико породица, чекали су да се укрцају у аутобусе којима ће бити превезени до различитих прихватилишта у области главног града Француске.

Према резултатима анкете коју су у том кампу прошле недеље спровеле градске власти и удружења избеглица,160 људи је хтело да остане у Француској, док је 200 намеравало да оде на друге дестинације, углавном у Велику Бриатнију и скандинавске земље.

Од почетка године на обале Италије стигло је више од 40.000 имиграната који су бежали од сукоба и сиромаштва у земљама попут Либије и Еритреје.

Око 1.770 имиграната је страдало на том опасном путовању на које се често отискују у неисправним и претрпаним чамцима и бродовима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи