Читај ми!

Ново кршење примирја на истоку Украјине

Три украјинска војника и два цивила погинула су током последња 24 часа у источној Украјини, где су се појачале борбе на фронту.

Портпарол украјинске војске рекао је за Франс прес Евген Силкин да су два војника су погинула, а један је рањен у сукобу код места Маринка које је под контролом украјинских снага, 30 километара од Доњецка, преноси Бета.

У суседном Луганску је погинуо један војник у сукобу код Дебаљцева, стратешког чворишта које је под контролом проруских сепаратиста од увођења примирја половином фебруара.

У Луганску су погинула два цивила која су на путу нагазила на мину.

Стање у источној Украјини је последњих дана веома нестабилно, оценио је у петак у Кијеву шеф немачке дипломатије Франк-Валтер Штајнмајер и додао да треба учинити све да не би дошло до још већег погоршања стања.

Немачки министар је позвао на "употребу свих средстава да би се избегло даље погоршање стања" на истоку Украјине где је од априла 2014. године у рату украјинских снага и проруских побуњеника погинуло 6.300 људи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи