Читај ми!

Лубиц најавио девојци да планира "спектакуларан гест"?

Копилот Андрес Лубиц, осумњичен да је намерно срушио путнички авион у француским Алпима и тако усмртио 150 путника и чланова посаде, причао је својој бившој девојци о томе како иде на психијатријски третман и како планира један "спектакуларан гест" који ће сви памтити, пише немачки "Билд".

Лист Билд је објавио интервју са двадесетшестогодишњом стјуардесом Маријом В., с којом је Лубиц био у вези 2014. године, током неколико месеци док су заједно летели, преноси Танјуг.

"Једног дана ћу урадити нешто што ће променити систем и тада ће сви сазнати за моје име и запамтити га", говорио је Лубиц девојци, којој се после несреће та реченица вратила у сећање.

"У оно време нисам знала шта је мислио, али сада је очигледно", истакла је Марија В., а пренео Ројтерс.

"Учинио је то јер је схватио да је због својих здравствених проблема његов велики сан да ради у 'Луфтханзи', да постане капетан и пилот на дугим летовима, готово немогућ", каже Лубицова бивша девојка, додајући да јој он никад није детаљније причао о својој болести.

Немачке власти су јуче објавиле како су пронашле поцепане дознаке за боловање из којих се види да је на дан трагедије Лубиц требало да буде на боловању. Он те дознаке није поднео компанији "Џерманвингс", нискотарифној филијали "Луфтханзе", за коју је летео.

"Увек смо много причали о послу и тада би постајао друга особа. Узнемирио би се због услова у којима радимо – премало новца, страховање да се не остане без посла, сувише притиска", рекла је Марија В.

Пар се разишао јер је, како истиче Лубицова бивша девојка, постајало све очигледније како он има проблем. Повремено би викао на њу, а био је оптерећен и ноћним морама из којих би се будио вичући "падамо", пише лист.

Портпарол "Луфтханзе" је одбио да коментарише тврдње Марије В.

Билд је раније известио да је Лубиц због озбиљне депресије 2009. потражио помоћ стручњака и да је због тога до краја ишао код психијатра.

Како пишу поједини медији, Лубиц је био опседнут француским Алпима и често је летео змајем изнад планина међу које је у уторак срушио авион.

Тако Јутарњи лист пише да је Лубиц још од малена сањао да постане пилот и врло је често с родитељима посећивао једриличарски клуб који се налази само 50-ак километара од места где је срушио "ербас а-320".

"Био је готово опседнут Алпима. Учествовао је у курсевима једрења с мојом нећаком која му је била добра пријатељица. Верујем да је одабрао ово подручје, јер је због честих летова једрилицом знао сваки кутак", објаснио је Дитер Вагнер, члан аеро-клуба где је Лубиц научио да лети с 14 година.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару