Читај ми!

Неколико осумњичених за убиство Њемцова

Шеф руске Федералне службе безбедности Александар Бортников рекао је да је истрага убиства опозиционара Бориса Њемцова дошла до неколико осумњичених. Чеченски лидер Рамзан Кадиров каже да су за убиство Њемцова одговорне западне тајне службе.

Александар Бортников рекао је како је истрага довела до неколико осумњичених и да полиција још увек интензивно трага за аутомобилом из кога је пуцано на руског опозиционара, преноси Бета.

Поједини руски медији извештавали су да полиција тражи аутомобил "форд" који је био на лицу места приликом убиства Њемцова и да припада Министарству финансија.

"Возило 'форд' које се спомиње припада одељењу безбедности независног државног тела ФСУЕ која пружа услуге Министарству финансија, 'Гознаку' (Трезору) и другим државним органима", наводи прес сужба Министарства.

У саопштењу се тврди да аутомобил марке "форд" не припада Министарству финансија.

"Тај аутомобил ФСУЕ пролазио је мостом када су полицијске патроле већ биле тамо", навело је Министарство.

Руски председник Владимир Путин затражио је од полиције да избави Русију од "срамоте и трагедије" убистава сличних недавном "безочном убиству" Бориса Њемцова у центру Москве.

Владимир Путин је, обраћајући се на састанку са врхом Министарства унутрашњих послова, рекао да је потребно посветити најозбиљнију пажњу громогласним злочинима, укључујући оне са политичком позадином.

У међувремену, лидер Чеченије Рамзан Кадиров изјавио је да нема сумње да су убиство руског опозиционог лидера Бориса Њемцова организовале западне тајне службе.

"То су организовале западне тајне службе да се изазове унутрашњи сукоб у Русији. Прво узму некога у њихово крило, назову ту особу 'пријатељем САД и Европе' и онда га жртвују да би окривили локалне власти", рекао је Кадиров, један од најватренијих присталица руског председника Владимира Путина, пренела је агенција АФП.

Амерички Њузвик објавио је текст у коме анализира случајеве убиства опозиционара у Русији и наводи да су прокремаљски медији у Москви представили неколико различитих објашњења за убиство Њемцова којима "упиру прстом кривице далеко од руског председника, на сасвим другим, и донекле изненађујућим правцима".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару