Читај ми!

Бескућник убијен јер је покушао да отме пиштољ полицији

Полицајци су убили бескућника у Лос Анђелесу јер је покушао да отме пиштољ једном од њих, каже шеф полиције Лос Анђелеса Чарли Бек. Истиче да то потврђује и снимак полиције, који би ускоро требало да буде објављен.

Шеф полиције у Лос Анђелесу налази се под великим притиском пошто је случајни пролазник снимио убиство бескућника прошлог викенда и објавио га на друштвеним мрежама, преноси Танјуг.

"Док се на земљи борио са полицајцима, он је силом зграбио један од њихових пиштоља, због чега је један од полицајац пуцао и усмртио га", рекао је Бек новинарима.

Два полицајца која су учествовала у овом догађају на себи су имала камере, у оквиру пројекта чији је циљ разјашњавање случајева у оваквим спорним ситуацијама, објаснио је Бек.

Снимак који су направили полицајци није објављен.

"У овој фази истраге би требало да га објавимо", рекао је Бек, истичући да верује да су полицајци "поступали саосећајно све до тренутка када је примена силе била неопходна".

На аматерском снимку се види физички обрачун између убијеног мушкарца и неколико полицајаца у Скид Роу, близу центра Лос Анђелеса где живи велики број бескућника.

На снимку се види како жртва удара полицајце који покушавају да га савладају. Затим се чује глас који виче: "Баците пиштољ!" После тога се чује неколико пуцњева и пролазници како вриште.

Бек тврди да је прегледао снимак на коме један од полицајаца више пута понавља: "Узео ми је пиштољ!"

Полиција Лос Анђелеса је раније саопштила да су три полицајца пуцала на жртву, наводи АФП.

Они су дошли на место несреће након што је пријављена крађа. Покушали су да приведу осумњиченог који је пружао физички отпор, испричао је Бек новинарима у седишту полиције Лос Анђелеса.

Током борбе са осумњиченим полиција је употребила и електрични шокер, али то није имало много ефекта, тврди Бек.

Истрагу о овом случају спровешће независни генерални инспектор, окружни тужилац и Истражна дивизија полиције Лос Анђелеса, изјавио је портпарол полиције Енди Смит.

Два полицајца су задобила лакше повреде, а они који су пуцали у жртву склоњени су са терена и послати кући до даљег, додао је Смит.

За сада није познато колико полицајаца је учествовало у овом догађају нити колико пута је пуцано у жртву, рекао је портпарол.

Идентитет убијеног ће, како каже, бити објављен када његова породица буде обавештена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару