Читај ми!

Српска сликарка усред антитерористичке акције

Чула сам рафале и мислила сам да измишљам, а онда сам схватила да је то реалност и да сам се могла наћи у размени ватре, каже сликарка Драгана Бојић, која је у тренутку антитерористичке акције пролазила улицом Вервијеа, где су у четвртак убијена двојица исламских терориста.

Бојићева је агенцији Бета рекла да је јуче зачула рафале на пет минута од њене куће где је у току била акција полиције.

"Помислила сам да измишљам, али онда сам чула експлозију, па поново рафале. Касније је ту све било блокирано. Свест да сам могла да се нађем у размени ватре, жестоко ме је помела. Схватам да је такав историјски тренутак и да мало тога можемо да променимо", напомиње Драгана Бојић.

Према њеним речима, претходно није био евакуисан крај у близини бивше пекаре, где је полиција убила двојицу терориста.

"Верујем да се све радило у великој тајности. Полиција је сада у приправности, мада ми није јасно како у сваком тренутку може да се прати 100 људи, јер у Белгији се тренутно налази око 100 џихадиста који су се управо вратили из Сирије. Полиција ваљда то зна", додаје Бојићева.

Драгана Бојић, која готово 40 година живи у Белгији, каже да је после два терористичка напада у Паризу "свима јасно" да се тако нешто може поновити "било где и у сваком тренутку".

Оно што се десило у Паризу, наглашава она, изазвало је шок код свих, али је на неки начин људе више везало једне за друге.

"Ситуација је јако озбиљна... Можда се може говорити и о психози, али мислим да све није завршено, јер њих (џихадиста) овде има много. Осим тога, они су најављивали акције по Белгији. Степен узбуне је повишен и сви су опрезни", додаје Бојићева.

Ипак, каже Драгана Бојић, џихадистима се "не сме се дати за право".

"Ми овде нисмо у рату, ми слободно живимо и морамо да живимо нормалан живот. Ја морам да 'гајим свој врт' и стварам своју уметност, морам да живим као иначе, па шта буде. Цела Европа је сада у таквој ситуацији", закључује сликарка Драгана Бојић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару