Читај ми!

Kрај талачке кризе у Француској, ухапшен нападач

Полиција ухапсила наоружаног мушкарца који је држао два таоца у пошти у Коломбу, предграђу Париза. Таоци ослобођени. За сада нема назнака да је овај инцидент повезан са прошлонедељним исламистичким нападима. Нападач од раније познат полицији.

Француски медији јављају да је полиција ухапсила нападача који је у пошти држао два таоца.

У нападу на пошту нема повређених, а мушкарац који је од раније познат полицији због криминалних дела је приведен, јавља Ле монд

Талачка криза је почела нешто пре 13 сати, када се мушкарац са аутомстском пушком затворио у просторијама поште, како је рекао један од полицијских извора, који није могао да прецизира колико се особа налази унутар поште, преноси Танјуг.

Неколико људи је успело да побегне из поште, а нападач је након што је успео да закључа врата поште, сам позвао полицију и саопштио да код себе има калашњиков и неколико бомби. Нападач је, како јавља Паризјен, од раније познат полицији. 

Неки од полицијских извора наводе да најмање једна наоружана особа држи као таоце две до пет особа, преноси Фигаро.

Око поште су јаке полицијске снаге, а тај део града надлеће полицијски хеликоптер.

Како се види на фотографијама постављеним на Твитеру, на листу места се налази велики број полицајаца, као и представника тужилаштва.

Агенција Тас наводи, позивајући се на француску телевизију БФМ, да је "идентификовани мушкарац" узео таоце у пошти у Коломбу и да инцидент није терористичког карактера.

Истовремено, медији наводе да је отмичар наоружан оружјем малог калибра и да је узео седам од осам талаца, преноси Тас.

Француска полиција је у посебном стању приправности након прошлонедељног напада на редакцију листа Шарли ебдо у којој је убијено 12 људи и две талачке кризе повезане са тим нападом у којима је животе изгубило четворо цивила и троје терориста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару