Читај ми!

Бродолом код Шкотске, за посадом се трага

Осморо људи воде се као нестали у поморској несрећи северно од Шкотске, када се прво преврнуо а потом потонуо поморски шлепер "Цемфјорд", који је носио цемент из Данске за Енглеску.

Трајект који је пловио кроз Пентланд Фирт, канал који спаја Северно море са Атлантиком, спазио је јуче део трупа преврнутог брода како вири изнад воде. "Цемфјорд" је пловио под кипарском заставом, преноси Бета.

Британски спасилачки тимови са два хеликоптера и четири бродића за спасавање траже данас нестале са брода који је кренуо из данског Алборга ка енглеском Ранкорну на западној обали те земље.

Последњи видљиви део трупа потонуо је данас, тако да пловило дугачко 83 метра више није видљиво на површини океана, изјавили су званичници Поморске и обалске агенције.

Портпарол немачке поморске компаније која управља бродом Тони Редин изјавио је да није било узнемиравајућих сигнала са "Цемфјорда" и да је последња комуникација са пловилом била рутинска. Додао је да је од осам чланова посаде седам Пољака и један Филипинац.

Један други бродски теретњак – шлепер за аутомобиле – насукао се јуче код Солента између Саутемптона и острва Вајта. Званичници су навели да је свих 25 чланова посаде спасено, али да је брод и данас насукан на стење, нагнут под углом од 45 степени.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи