Читај ми!

Камерон: Референдум о чланству у ЕУ што пре

Британски премијер Дејвид Камерон рекао је да је боље што пре расписати референдум о чланству Уједињеног краљевства у ЕУ, што је обећао до 2017, уколико победи на парламентарним изборима заказаним за мај.

"Референдум би требало да буде одржан пре краја 2017. године. Волео бих да то буде раније. Што пре, то боље", рекао је Камерон за Би-Би-Си, преноси Бета

Камерон је раније обећао тај референдум до 2017. године, ако његова Конзервативна странка победи на парламентарним изборима у мају.

Под притиском јавног мњења и евроскептика, Камерон је крајем новембра представио план чији је циљ да се смањи долазак страних радника у земље ЕУ, тако што ће им бити укинута социјална примања.

Камеронов реизбор за сада је неизвестан, јер су лабуристи, према досадашњим анкетама, у благој предности.

Парламентарни избори 7. маја у Великој Британији већ привлаче велику пажњу због одржаног референдума о независности Шкотске и све популарније антиевропске странке УКИП Најџела Фаража.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи