Читај ми!

Берлин: Грчка ће испунити своје обавезе

Немачка је уверена да ће Грчка испунити своје обавезе како би изашла из економске кризе, рекао је портпарол немачке владе Георг Штрајтер.

Штрајер је истакао да је Атина у прошлости испуњавала своје обавезе. Претпостављамо да ће Грчка тако да настави", додао је Штрајтер за Франс прес, преноси Бета.

Штрајтер је реаговао на писање Шпигла, који је јуче пренео да је немачка канцеларка Ангела Меркел спремна да пусти Грчку да напусти еврозону уколико радикална левица доведе у питање политику буџетске штедње у земљи.

"Немачка влада сматра да је такорећи неизбежно да Грчка изађе из еврозоне уколико вођа опозиције Алексис Ципрас (радикална левица Сириза) буде водио владу после избора, и одустане од политике буџетске штедње и престане да отплаћује дугове земље", пише лист позивајући се на изворе блиске немачкој влади.

Ангела Меркел и немачки министар финансија Волфганг Шојбле оценили су да је подношљиво да једна земља изађе из групе земаља са заједничком европском валутом због напретка оствареног у еврозони од врхунца кризе 2012, навео је Шпигл.

Грчки парламент је протекле недеље распуштен, а превремени избори заказани су за 25. јануар. Радикална левица је према анкетама фаворит за победу.

Ципрас жели да прекине политику штедње коју су наметнули земљи њени међународни кредитори ЕУ, Европска централна банка и ММФ, да би јој дали око 240 милијарди евра помоћи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи