Читај ми!

Пожари у Аустралији, 22 повређена

Најмање 22 особе, претежно ватрогасци, повређене су у пожарима који су захватили шумске масиве држава Јужна Аустралија и Викторија у јужном делу Аустралије.

Пламен и даље прети Јужној Аустралији, док се опасност у држави Викторија смањује, наводи дневник Острелијен, преноси Танјуг.

Истичући да се ово сматра најопаснијим пожаром на Брдима Аделаиде откако је 1983. у Јужној Аустралији живот изгубило 28 људи, а у Викторији 47, аустралијски дневник у интернет издању наводи да је у зони пожара 20 путева и даље затворено за саобраћај и да се евакуисанима и даље забрањује повратак кући.

Телевизија Еј-Би-Си јавила је да су две старије особе, раније пријављене као нестале, пронађене и да су добро и здраво.

Председник јужноаустралијске владе Џеј Ведерил саопштио је да је изгорело 12 кућа, а страхује се да би тај број могао достићи и 30.

Ниво упозорења у Викторији је снижен на средњи, будући да је у ту државу стигао талас хладнијег ваздуха, наводе аустралијски медији.

У Аделаиди се данас очекује да температура буде до 31 степен.

Пламен је захватио шуме јужно од тог града у петак и потом се проширио у друге области због високих температура које су достизале до 40 степени Целзијусових и снажног ветра приближне брзине од 90 километара на сат.

Према подацима локалних власти, изгореле су десетине кућа и више од 11.000 хектара шуме.

Неколико хиљада људи било је принуђено да се евакуише.

Према извештајима агенција, борбу против ватрене стихије води више од 2.000 ватрогасаца којима из ваздуха помажу авиони и хеликоптери, али стање компликују ветар променљивог правца и висока температура.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи