Читај ми!

Масовна туча миграната у Калеу

Око 200 житеља кампа за мигранте у француском граду Калеу учествовало је у масовној тучи у којој је седморо људи повређено.

Мигранти из Авганистана и Еритреје, који се надају да ће се из Калеа, луке на обали Ла Манша, докопати обала Велике Британије, потукли су се крај кампа, након свађе у реду за дневно следовање хране, кажу званичници француске полиције, јавља Бета.

У сукобу је једном мигранту сломљена нога, а шесторо учесника је задобило лакше повреде.

Мигранти који успеју да уђу на територију Европске уније, углавном преко Италије, сами долазе у Кале, одакле покушавају да илегално уђу у Британију.

То раде тако што се кришом убацују у камионе или фериботе који путују преко Ла Манша до јужних обала Енглеске.

Званичници асоцијације "Оберж де мигран", која мигрантима доставља храну, кажу да је стање у кампу веома напето због љуте зиме и спорог кретања камиона које умањују шансе за илегални улазак у Британију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи