Читај ми!

Граната из Украјине пала на руску територију

Један руски грађанин убијен, а две особе рањене када је у град Доњецк у руској Ростовској области пала граната са украјинске стране границе, јављају руске агенције. Кијев демантује умешаност у напад. Неколико хиљада Украјинаца напушта Доњецк и Луганск у страху од нових сукоба.

Представник локалне власти Александар Титов изјавио је да су приликом пада украјинске гранате у руској Ростовској области оштећене две приватне куће.

Приликом пада гранате у двориште приватне куће погинуо је четрдесетседмогодишњи становник Доњецка, навео је Итартас, а преноси Танјуг.

РИА Новости наводе да је у Доњецку у Ростовској области, са 49.000 становника, гранични прелаз са Украјином "Доњецк-Изварино".

Тој агенцији је представник регионалне пограничне управе Федералне службе безбедности Василиј Малајев рекао да прелаз "Доњецк" од синоћ не ради.

"Планирано је да јутрос у девет сати обновимо рад прелаза, али због пуцњаве из Украјине то се није десило", рекао је он.

Руско Министарство иностраних послова уложило је одлучан протест украјинском отправнику послова у Москви због гранатирања руског пограничног града Доњецк у Ростовској области и оценило да је то нови акт агресије украјинске стране, јавља Итартас.

Заменик шефа руске дипломатије Григориј Карасин рекао је раније за РИА Новости да је у питању "опасна ескалација напетости на граници" и истакао да је то "квалитативно већи степен опасности за грађане који живе на територији Русије".

Украјинске власти су, међутим, демантовале умешаност у јутрошњи напад. 

Неколико хиљада Украјинаца напушта Доњецк и Луганск у страху од нових сукоба између украјинских снага безбедности и проруских активиста, у којима је за 48 сати погинуло најмање 30 особа.

Украјинске снаге бомбардовале су синоћ неколико база проруских активиста у регионима Доњецка и Луганска.

Према подацима украјинских власти, уништене су три базе побуњеника - две удаљене око 50 километара северно од Доњецка и једна западно од Луганска.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару