Читај ми!

Триполи, жестоке борбе код аеродрома

Најмање шест особа је погинуло, а 25 рањено у жестоким борбама супротстављених либијских милиција које су избиле код међународног аеродрома у Триполију.

Због сукоба је дошло до отказивања летова неких иностраних авиокомпанија на летовима из либијске престонице, потврдили су аеродромски званичници, преноси Танјуг.

Либијско министарство здравља саопштило је да је у борбама погинуло најмање шест људи, пренела је агенција Анса.

Исламистички борци напали су припаднике ривалске групе Зинтан која контролише аеродром, јавио је АФП.

"Ракете су пале унутар аеродромског круга око 6 сати по локалном времену. Сукоби су између Зинтан милиције, која контролише аеродром, и ривала који желе да их протерају", навео је неименовани званичник, пренела је агенција АФП.

На друштвеним мрежама је објављено да је неколико ракета погодило паркинг простор испред аеродромског главног терминала, на 25 километара од центра Триполија, наводи Ројтерс и додаје да су се експлозије чуле на путу за аеродром и у другим деловима Триполија, иако још није потпуно јасно ко се с ким сукобио.

Авиокомпанија "Бритиш ервејс" отказала је лет за Лондон, наведено је на њиховом сајту, док је "Туркиш ервејз" отказао лет за Истанбул.

Област око аеродрома у Триполију је под контролом бораца милиције Зинтан из северозападног дела земље, од свргавања и убиства дугогодишњег либијског лидера Моамера Гадафија 2011.године.

Борбе око аеродрома уследиле су само неколико сати пошто су САД упозориле да би сукоб у Либији могао да се распламса.

Мисија Уједињених нација за подршку у Либији саопштила је у четвртак да, из безбедносних разлога, евакуише на десетине својих службеника.

Безбедносна ситуација у Либији је нестабилна и после свргавања Моамера Гадафија 2011, пошто влада и парламент не успевају да контролишу милиције које су помогле у промени режима али се сада супротстављају држави.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару