Читај ми!

Париз и Берлин за већу сарадњу у Европи

Сложили смо се да је потребно чешће одржавање самита еврозоне чиме треба да се бави председник Еврогрупе са пуним радним временом који би имао већа овлашћења, изјавио Франсоа Оланд после састанка са Ангелом Меркел. Немачка канцеларка позвала на већу сарадњу у Европи.

Током сусрета у Паризу француски председник Франсоа Оланд и немачка канцеларка Ангела Меркел постигли су договор око организације економског управљања Европском унијом, истичући потребу за председником Еврогрупе са пуним радним временом који би имао већа овлашћења.

"Сложили смо се да је потребно чешће одржавање самита еврозоне чиме треба да се бави председник Еврогрупе са пуним радним временом који би имао већа овлашћења", изјавио је Оланд на заједичкој конференцији за новинаре са Меркеловом.

"Европа је у застоју на економском плану али она је изашла из економске кризе", оценио је француски председник. Немачка канцеларка је позвала на већу сарадњу у Европи.

Како преноси АФП, Оланд је између осталог истакао да ће Француска поштовати препоруке Европске комисије али да су начини на који ће реформе бити спровођене у надлежности француске државе.

Европска комисија је затражила од Париза да спроведе структурне реформе, пре свега у погледу пензионог система, дајући јој додатан рок, до 2015, за свођење јавног дефицита на три одсто бруто домаћег производа.

"Метода и мере су у надлежности Француске", изјавио је Оланд. "О детаљима, процедурама, начинима спровођења реформи треба да одлучује влада и држава, у супротном довео би се у питање суверенитет", подвукао је председник друге економије ЕУ.

"Комисија даје препоруке, она не говори уместо држава шта оне треба да раде", закључио је Оланд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару