Читај ми!

Чланица "Пуси Рајота" остаје у затвору

Одбијен захтев чланице руске групе "Пуси рајот" Надежде Толокоњикове за превремено пуштање на слободу. Суд у Москви оценио да би то било преурањено, пошто се она није покајала за оно што је учинила. Толокоњикова рекла да је довољно времена провела у радном логору.

Суд у Москви одбио је захтев за превремено пуштање на слободу једне од чланица руске групе "Пуси рајот" Надежде Толокоњикове, наводећи да се осуђеница није покајала.

"Пуштање Толокоњикове на слободу било би преурањено", рекла је судија Лидија Јаковљева и додала да се 23-годишња чланица панк групе није покајала за оно што је учинила, али да током издржавања казне до сада није имала ниједан дисциплински прекршај.

Судија је рекла и да аргументи одбране нису били убедљиви. Пошто је суд саопштио своју одлуку, присутни у судници, где су између осталих били и родитељи Толокоњикове, узвикивали су "Срамота".

Одбрана је у захтеву за пуштање на слободу навела да Толокоњикова треба да буде пуштена на слободу, пошто има ћерку, а после одлуке суда саопштила је да ће уложити жалбу.

"Довољно времена сам провела у радном логору", рекла је Толокоњикова.

Према руском закону, сваки осуђеник може да буде условно пуштен на слободу, пошто одслужи половину казне. То је случај Толокоњикове, која је током суђења већ била шест месеци у притвору.

Надежда Толокоњикова, Марија Аљохина и Јектарина Самуцевич осуђене су 17. августа 2012. на по две године затвора за хулиганство, пошто су у фебруару у храму Христа Спаситеља извеле перформанс у оквиру којег су отпевале песму "Богородице, Путина прогони".

Након што су уложиле жалбу, пресуда Толокоњиковој и Аљохиној је потврђена, а Јектарина Самуцевич осуђена је на условну казну. Толокоњикова је упућена у радни логор у регион Мордовија, удаљен 500 километара од Москве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару