Читај ми!

Бостон, ухапшен други бомбаш

Америчка полиција убила једног и ухапсила другог осумњиченог за напад на Бостонском маратону. Убијен полицајац на Институту за технологију у Масачусетсу. Полиција потврдила повезаност два инцидента.

02.44 - Полиција ухапсила Џохара Тсарнајева, јавио је Ен-Би-Си

02.26 -  Полиција опколила и другог бомбаша, који је на броду у Вотертауну. Чуло се неколико хитаца.

23.59 -  Претражено око 80 одсто кућа у бостонском насељу у којем је раније убијен Тамерлан Тсарнаjев, те је све извесније да се Џокхар Тсарнајев уопште не налази у њему, саопштила полиција.  

23.08 - Мајка осумњичених изјавила за Си-Ен-Ен да не верује да су њени синови починили злочин или да су под нечијом контролом.  

22.05 - Бостонска полиција огласила потрагу за новим возилом, пошто је претхондо пронађен аутомобил био напуштен. 

16.30 - Полиција лоцирала аутомобил у којем верује да се налази Џокхар Тсарнајев, рекао портпарол полиције. 

16.02 - Полиција верује да је "сатерала у ћошак" Џокхара Тсарнајева. Страхује се да Тсарнајев има прслук са експлозивом, јављају медији.

13.05 - Полиција трага за Џокхаром Тсарнајевим (19), студентом пореклом из околине Чеченије. Убијен осумњичени је његов брат Тамерлан Тсарнаjев (26), јављају медији. Чињеница да су обојица осумњичених за напад остали у Бостону и да су покушали да опљачкају продавницу наводи на закључак да је реч о "терористима аматерима", сматрају стручњаци.

После јуњаве по бостонским предграђима, полиција је ухапсила Џохара Тцарнајева, док је његов брат Тамерлан убијен 12 часова раније.  За Тсарнајевим је трагало 9.000 полицајаца.

Током потере, убијен је полицајац на Институту за технологију у Масачусетсу (МИТ). Полиција Масачусетса је најпре искључила могућност везе између убиства полицајца на МИТ-у и експлозија на маратону, да би нешто касније потврдила повезаност та два инцидента.

Званичници су рекли да су осумњичени бацили експлозив из аутомобила док их је полиција пратила у Вотертауну, пренела је агенција Асошиејтед прес.

Између осумњичених и полиције дошло је до размене ватре и потом је један од осумњичених преминуо након тешког рањавања.

Становништву приградског бостонског насеља Вотертауна саветовано је да закључа врата својих кућа и да никога не пушта.

Неколико часова пре тога, полиција је обелоданила фотографије осумњичених за експлозије на бостонском маратону, затраживши помоћ јавности у њиховом проналажењу.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару