Читај ми!

Берлускони одустаје од премијерске функције

Силвио Берлускони рекао да неће бити премијер Италије, чак и ако његова партија "Народ слободе" победи на предстојећим изборима у фебруару. Некадашњи италијански премијер именовао је и свог фаворита за ту функцију Анђелина Алфана, његовог политичког наследника.

Италијанска јавност месецима није била сигурна да ли ће Берлускони покушати поново да седне у премијерску фотељу. Међутим, у интервјуу Скај телевизији и та дилема је отклоњена, пошто је Берлускони рекао да чак и ако његова странка победи он неће бити премијер.

За свог наследника именовао је Анђелина Алфана, за кога је имао само речи хвале.

"Алфано је мој наследник, водиће партију у годинама које следе. Он је данас најбољи политичар у Италији", истакао је Берлускони.

Анкете у Италији показују да највећу подршку јавности тренутно има вођа левог центра Пјер Луиђи Берсани, мада не изгледа вероватно да ће он освојити довољно гласова да влада сам.

Берсанијев могући коалициони партнер је садашњи премијер Марио Монти, који је по популарности иза Берлусконија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи