Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Израелска војска почела "ограничене" копнене нападе у јужном Либану; Хути најављују одговор на израелски удар

Израелска војска саопштила да је почела ограничене нападе на циљеве Хезболаха у подручју јужног Либана. Мета ноћашњег напада ИДФ на југу Либана био командант огранка војног крила Фатаха, тврде палестински безбедносни извори. Јеменски Хути саопштили су да ће извести војне операције против Израела дан након напада у којем је, како наводе, погинуло петоро, а 57 повређено.

Израелска војска почела "ограничене" копнене нападе у јужном Либану; Хути најављују одговор на израелски удар Израелска војска почела "ограничене" копнене нападе у јужном Либану; Хути најављују одговор на израелски удар

Израелски министар одбране Јоав Галант наговештава да се Израел спрема да покрене копнену офанзиву против Хезболаха у Либану.

Неименовани амерички званичник изјавио је за Си-Би-Ес њуз да је Израел обавестио САД да намерава да покрене ограничени копнени упад у Либан који би, како је навео, могао убрзо да се деси.

Заменик лидера Хезболаха Наим Касем, у свом првом јавном обраћању откако је Израел прошле недеље убио шефа групе Хасана Насралаха, рекао је да је тај покрет спреман да се суочи са било каквом израелском копненом инвазијом на Либан.

Међутим, либанске трупе повукле су се са положаја дуж јужне границе Либана са Израелом на најмање пет километара северно од границе, рекао је за Ројтерс либански безбедносни извор.

Шеф дипломатије Европске уније Жозеп Борељ рекао је да је од суштинског значаја избећи било какве додатне војне интервенције у Либану.

"Свака даља војна интервенција драматично би погоршала ситуацију и то се мора избећи," изјавио је Борељ након ванредне видео конференције министара спољних послова ЕУ.

Више од 100.000 људи прешло је у Сирију из Либана откако је сукоб између израелских снага и либанске групе Хезболах ескалирао овог месеца, саопштио је високи комесар УН за избеглице Филипо Гранди.

Многе земље широм света организују интензивну евакуацију својих држављана из Либана.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи