Читај ми!

Обама против оружја

Не можемо више ово да одлажемо, поручио амерички председник Барак Обама пошто је предложио мере за сузбијање оружаног насиља. Провера криминалне прошлости свакоме ко хоће да купи оружје и забрана поседовања јуришних пушака само су неке од предложених мера.

Амерички председник Барак Обама предложио је Конгресу 23 декрета који садрже мере за сузбијање оружаног насиља. У те мере, између осталог спада и провера криминалне прошлости свакоме ко хоће да купи оружје, забрана поседовања јуришних пушака и шаржера са више од десет метака.

Месец дана после масакра у школи у Њутауну Обама је истакао да је крајње време да се заврши посао у борби против оружја, а предлаже и да се реши проблем коришћења пацирних зрна тако што ће бити забрањена њихова производња и увоз.

"Више не можемо одлагати" акцију за контролисање протока оружја, рекао је Обама у говору у Белој кући пред породицама рођака жртава масакра у основној школи "Сенди Хук" и пред групом деце која су му писала тражећи да се нешто уради после те трагедије.

"Конгрес мора деловати и то брзо", рекао Обама и обећао да ће се заложити свим својим ауторитетом за заштиту деце.

"Оно што треба да имамо на уму је наша одговорност да бринемо о деци и штитимо је од зла. Безбедност деце је први задатак нашег друштва", рекао је Обама.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи