Читај ми!

Хеликоптер ударио у кран у Лондону

Две особе погинуле, a 11 je повређених, приликом пада хеликоптера близу железничке станице у Лондону. Спасилачке екипе на терену.

У Лондону се јутрос, под још нејасним околностима, срушио хеликоптер пошто је ударио у кран који се налазио на врху стамбене зграде недалеко од железничке станице. Двоје људи погинуло, док је 11 повређено.

"Потврђено је да су две особе погинуле. Један од њих је пилот који је вероватно био сам у хеликоптеру, док је друга жртва погинула на месту несреће. Једанаест особа је повређено, од којих једна теже", навели су полицијски извори, пренео је Ројтерс.

Полиција је навела да ништа не указује да је реч о терористичком чину, пренео је Ројтерс.

Према наводима полиције, хеликоптер је био на комерцијалном лету од Редхила, јужно од Лондона до Елстрија где се налазе познати британски филмски студији у северном делу британске престонице, али је скренуо на хелиодром недалеко од места несреће.

"Ако се има у виду време дана када се несрећа десила, право је чудо што последице нису биле много горе", рекао је полцијски командир Нил Басу. 

Лондонска ватрогасна бригада је раније данас навела да се несрећа догодила недалеко од железничке станице Воксхол, а да је у гашењу пожара и расчишчавању учествовало 60 ватрогасаца.

Остаци хеликоптера у пламену пали су на пут, по којем се просуло гориво, а сви прилази железничкој станици су затворени и обавијени густим димом, како наводи Би-Би-Си.

Пламен је захватио и једну страну зграде на којој се налази кран, који сада, према речима очевидаца, виси низ зграду.

Онај инцидент је изазвао велики застој у саобраћају пошто су путеви затворени усред јутарњег шпица, а затворена је и сама станица Воксхол.

Неки очевици тврде да су остаци хеликоптера, при паду, ударили у два аутомобила.

Репортер британског радија је јавио да је на месту несреће било упућено најмање четири амбулантна возила и више полицијских кола.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи