Читај ми!

Фатва против нуклеарног оружја

Врховни верски вођа Ирана ајатолах Али Хамнеи донео фатву којом се забрањује нуклеарно оружје, што је обавезујуће за владу. Не постоји ништа веће од фатве за дефинисање оквира за активности у тој области, саопштило министарство спољних послова.

За иранску владу је обавезујући верски декрет иранског врховног верског вође ајатолаха Алија Хамнеија, саопштило је иранско министарство спољних послова, оценивши да би та забрана требало да стави тачку на дебату о спорном нуклеарном програму Техерана.

Портпарол иранског Министарства Рамин Мехманпараст рекао је да Запад мора да схвати значај Хамнеијевог декрета за Иран и додао: "Не постоји ништа веће од фатве врховног вође за дефинисање оквира за наше активности у нуклеарној области."

Када врховни верски вођа изда фатву, она је обавезујућа за све у земљи, објаснио је Мехманпараст, пренео је Асошиејтед прес.

Власти у Техерану и Међународна агенција за атомску енергију сутра почињу нову рунду преговора о спорном иранском нуклеарном програму.

САД и њихови савезници оптужују Иран да, под плаштом цивилног нуклеарног програма, покушава да развије атомско оружје, што иранске власти демантују, тврдећи да је програм намењен искључиво у мирнодопске сврхе.

Хамнеи, који има коначну реч у Ирану, рекао је прошле године да Техеран не покушава да обезбеди нуклеарно оружје и назвао је поседовање таквог оружја "грехом".

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи