Читај ми!

Чавес одредио наследника

Венецуелански председник Уго Чавес одредио потпредседника Николаса Мадура за свог наследника. Чавес је то урадио, пошто му се здравствено стање погоршало и болест вратила.

Председник Венецуеле Уго Чавес, који је лечен од рака, саопштио је да му се здравствено стање погоршало и болест вратила и одредио потпредседника Николаса Мадура за свог наследника на функцији.

У изјави која делује као објављивање неке врсте тестамента, Чавес је рекао да би желео да Мадуро преузме власт у периоду после њега, позивајући Венецуеланце да гласају за Мадура на следећим председничким изборима, преноси АФП.

"Желим из свег срца да гласате за Мадура као председника републике", рекао је Чавес у обраћању нацији.

Чавес је признао да му се рак од кога је већ дуго лечен поново појавио.

Харизматични левичарски лидер ужива велику популарност код сиромашних слојева у Венецуели због програма здравства и образовања који се финансирају из прихода државе од нафте.

Његови критичари, међутим, криве га за пораст криминала, корупције и инфлацију.

Чавесу је рак дијагностикован прошле године, а био је подвргнут операцијама и хемотерапији већ дуже време.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи