Велика заплена кокаина у САД

Америчка обалска стража у две седмице запленила дроге у вредности од 100 милиона долара. Кријумчари често користе специјалне бродове-подморнице, који плове тик испод површине.

Уз источну обалу Флориде, на пучини Обалска стража САД наишла је на сандуке пуне кокаина, чија се вредност процењује на 55 милиона долара, јавља Си-Би-Ес.

Претпоставља се да је дрогу која плута по површини требало да преузме неки други кријумчарски брод, или, вероватиније, више мањих чамаца који би лакше могли да непримећено доплове до обала САД.

У другој заплени, посада патролног брода „Тампа" Обалске страже на броду који је покушао да побегне открила је пет тона кокаина, док је посада кријумчарског пловила успела да побегне брзим помоћним глисером.

Сумњиви брод прва је уочила посада канадског патролног авиона, која је одмах о томе обавестила Обалску стражу САД.

ЦБС Мајами јавља да је у среду, на пучини недалеко од Санкт Петерсбурга на Флориди, Обалска стража у две акције запленила 3.967 килограма кокаина, што је резултат великог напора Агенције за борбу против дроге.

Укупна вредност дроге заплењене у тим акцијама је више од 45 милиона долара.

Телевизија из Мајамија наводи да је 25. новембра уз обале Доминиканске Републике заплењено још две тоне кокаина, а два дана касније нешто мања количина дроге заплењена је на једрилици која је пловила недалеко од обале те карипске државе.

У протеклих пет месеци у акцији Унифид и у сарадњи са регионалним властима карипских држава заплењено је укупно 20 тона хероина и седам тона марихуане, чија је тржишна вредност око 262 милиона долара.

ЦБС у специјалној емисији посвећеној борби против шверца дроге наводи да кријумчари све чешће користе пловила необичног облика, које су комбинација брода и подморнице, односно специјално направљене бродове који плове тик испод површине мора, тако да их је тешко уочити радаром.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи