Срушио се војни авион у Африци

Сви путници и чланови посаде погинули, када се срушио војни авион у планинама Дракенсберг. Према информацијама које су званичници касније демантовали, авион је превозио лекарски тим Нелсона Манделе.

Погинуло 11 путника и чланова посаде када се војни авион срушио у планинама Дракенсберг у Јужној Африци, преносе локални медији.

Према првим информацијама, које су званичници касније демантовали, авион је превозио лекарски тим бившег председника Нелсона Манделе.

Портпарол јужноафричких оружаних снага Сипиве Дламини потврдио је да је авион полетео из ваздухопловне војне базе Вотерклуф у Центуриону у Источном Кејпу и нестао рано јутрос с радара.

Претпоставља се да је узрок несреће лоше време. У авиону је било шест чланова посаде и пет путника.

Према првим информацијама агенције АФП војни авион је превозио лекарски тим који је кренуо у рутинску посету бившем 94-годишњем председнику и легенди борбе против апартхејда Мандели, у његово родно село Куну на југоистоку Јужне Африке.

Планине Дракенсберг, на локалном језику Змајеве планине, највише су у Јужној Африци, а врх је на 3.400 метара надморске висине.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи