Читај ми!

Трагедија у Бангладешу

Најмање 121 особа погинула у пожару у фабрици текстила у Бангладешу. Погинуле претежно жене, раднице у фабрици, а страхује се да је број жртава већи.

У пожару у фабрици конфекције у Даки, погинула најмање 121 особа, претежно радница, пошто је ватра захватила седмоспратну фабрику и страхује се да то није коначни број жртава, саопштила је данас полиција Бангладеша.

Пожар у локалној компанији "Тазрин фешенс" избио је касно синоћ и до недеље ујутру, по локалном времену, ватрогасци су пронашли 112 беживотних тела, рекли су званичници ватрогасне службе додајући да су пре рашчишћавања рушевина нашли још девет тела.

Директор за операције ватрогасног одељења Мохамед Махбуб рекао је агенцији АП да је извучено 100 тела из рушевина, а да је још 12 људи које је претрпело повреде после искакања из зграде како би побегли од ватре, касније преминуло у болницама.

Званичници најављују да би број погинулих могао да порасте и да се наставља потрага за телима жртава.

Пожар је избио у фабрици у Ашулиа, индустријској зони престонице и почео је у приземљу и брзо се ширио, заробивши неколико стотина радница које нису могле да изађу из хала због уских излаза, навели су очевидци.

Ватра се могла видети на километре далеко, наводи агенција Ројтерс.

Бангладеш има око 4.500 фабрика конфекције које израђују одећу за водеће светске брендове као што су "Теско", "Вал-Март", "Џеј Си Пенеј", "Маркс енд Спенсер", "Х&М, "Карфур" и друге.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи