Читај ми!

Срушио се тржни центар у Гани

Најмање троје људи погинуло када се у Акри срушио вишеспратни тржни центар. Страхује се да има много више жртава.

У главном граду Гане Акри се срушио вишеспратни тржни центар. Најмање троје људи је погинуло, а страхује се да ће биланс жртава бити много већи. Полиција је саопштила да је најмање 40 радника радило у згради у тренутку несреће.

"Могу да потврдим да је, за сада, троје људи изгубило живот и да је шесторо спасено", рекао је помоћник управника полиције Фримен Тетиј новинарима.

Очевици су, за агенцију Франс прес, рекли да сигурно има много жртава, јер тржни центар "Мелком" редовно посећује велики број људи.

Компанија "Мелком" која води највећи ланац малопродајних робних кућа у Гани, заузима три од шест спратова зграде у Ачимоти, предграђу престонице.

Званичник компаније није био доступан за коментар, наводи Ројтерс, али из спасилачке службе на лицу места навели су да је рушење зграде у стаклу, отворене за употребу у фебруару ове године, највероватније изазвано пропустима у градњи и да није било доказа о евентуалној експлозији.

Председник Гане Џон Махама прогласио је место несреће зоном катастрофе и скратио предизборну кампању за престојеће децембарске изборе на северу земље да би посетио место пада вишеспратнице у престоници.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи