Читај ми!

Окршај код главног штаба у Триполију

У главном граду Либије сукоб две ривалске милиције у близини главног штаба снага безбедности. Сукоб почео после свађе око оптужби на рачун припадника једне од милиција.

14.51 - Припадници једне од ривалских милиција запалили главни штаб снага безбедности у центру Триполију. 

Две либијске ривалске милиције од раног јутра воде окршај око штаба снага безбедности у центру Триполију. Према изворима из болнице најмање пет особа је рањено, а један залутали метак је погодио болницу и изазвао панику међу пацијентима.

Становници градске четврти Сиди Калифа рекли су дописнику агенције Ројтерс да је сукоб почео око поноћи, када су се две ривалске милиције, које је за послове безбедности овластио либијски Врховни безбедносни комитет, почеле свађу због једног од њихових оптужених припадника.

"Позвали смо полицију рано јутрос, како би нам помогла да зауставимо пуцњаву, али нико није дошао", рекао је један од очевидаца.

Један пројектил из ручног ракетног бацача је испаљен на базу Врховног безбедносног комитета. На ватру су припадници једне од милиција смештених у оближњој згради поште узвратили такође пројектилом из ручног ракетног бацача.

Пуцњава и сукоб су се ширили у том делу Триполија, а цивили су покушавали да затворе улице око својих кућа, како би спречили да аутомобили улете у подручје сукоба. Многи су из својих кућа понели лично оружје.

Лекари из оближње болнице кажу да је код њих смештено пет рањеника и да их је веома уплашио залутали метак који је погодио зграду болнице током сукоба две ривалске милиције.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи