Читај ми!

Циклон "Нилам" опустошио југ Индије

У циклону "Нилам" на југу Индије погинуло осам, нестало шест особа. Ветар ослабио, али и даље пада јака киша, па се поплављено подручје повећава.

Укупан број страдалих у циклону "Нилам", који је погодио Индију, достигао је осам, а на хиљаде људи је евакуисани из приобалних градова и смештени по школама и зградама државне администрације.

Спасиоци у јужној Индији  трагају за шест чланова посаде једног танкера који су нестали када се њихов чамац за спасавање преврнуо ноћас када је циклон ударио у обалу, приморавајући хиљаде људи на евакуацију.

Посада нафтног танкера "Пратиба Ковери" била је приморана да напусти брод који се насукао код луке Мадрас, а потврђено је да се један морнар удавио.

Три хеликоптера и мали бродови превезли су преосталих 15 чланова посаде на обалу.

"Један морнар је мртав, а трагамо за још чланова посаде", изјавио је за АФП, завничник Мадраса задужен за одбрану од природних катастрофа.

Надлежни су саопштили да "Пратиба Ковери" није тешко оштећен и да је у току прављење плана за његово враћање у пловидбу, додао је он.

Једна особа је страдала од струјног удара, а три су изгубиле живот када је дрво пало на њихову колибу.

Премањечима званичника Мадраса, после олује струја је стигла у све области,а храна и пијаћа вода обезбеђени су за свих 5.000 људи који су евакуисани.

Индијске власти су објавиле да је циклон знатно ослабио, мада обилна киша и даље пада у неким деловима држава Тамил Наду и Карнатака.

"Наше куће су потопљене. Не знамо где ћемо сада живети", каже Раман Рам, рибар који је са породицом потражио уточиште у једној школи у Мадрасу.

Циклон "Нилам" прво је у среду увече погодио историјску луку Махабалипурам, 50 километара јужно од Мадраса, а затим је ударио у копно.

Последњи циклон у Индији погодио је исти југоисточни регион у јануару, усмртивши 42 људи и разоривши све што му се нашло на путу у Тамил Надуу, наводи АФП.

Циклони, који настају у Бенгалском заливу, честа су појава у Индији и Банглеадешу од априла до новембра и причињавају штету на кућама, стоци и усевима.

Највећи циклон у Андра Прадешу догодио се 1977, када је погинуло више од 10.000 људи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи