Читај ми!

Тражили дрогу, нашли плутонијум

У једној илегалној лаоборатаорији за производњу дрога у Москви, руска полиција запленила контејнере са радиоактивном земљом из Чернобиља, плутонијом и друге радиоактивне супстанце. Полиција не искључује везу са терористичким групама.

Руска полиција пронашла је у Москви радиоактивне супстанце, укључујући и плутонијум, у једној лабораторији за производњу дроге.

"Полицајци су запленили плутонијум" у тој лабораторији у којој се производио амфетамин, рекла је за Франс прес неименована портпаролка Агенције за контролу наркотика.

Она није прецизирала порекло плутонијума, али је додала да ће полиција наредне седмице открити детаље те операције.

Према руским агенцијама, у операцији у којој су учествовале припадници јединице за борбу против дрога и службе безбедности, заплењени су контејнери са радиоактивном земљом, пореклом из Чернобила где се 1986. године догодила нуклеарна катастрофа, а приведено је и више особа.

Полиција не искључује могућност да су те особе повезане са терористичким групама, пише агенција Интерфакс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи