Читај ми!

Путин на послу, упркос повреди

Владимир Путин јесте повређен, али му то не смета у обављању редовних председничких дужности, саопштила Прес служба руског председника. Поједини московски медији објавили су да је Путин, због повреде приликом лета са ждраловима, отказао посете иностранству.

Председник Русије Владимир Путин има стару спортску повреду, али то не утиче на његове радне активности, потврдио је Дмитриј Песков, шеф Прес службе Кремља. То је коментар на писање листа Ведомости да Путин не иде у посете иностранству због здравствених проблема, узрокованих ранијом повредом која се погоршала после председниковог лета са ждраловима на мотоделтаплану.

Путин је пре два месеца учествовао у експерименту спасавања ретке врсте ждралова. Летећи на мотоделтапалну показивао је птицама правац лета до зимовалишта. Ведомости тврде да се он тада повредио и да је главна препорука лекара руском лидеру да се уздржи од летова који негативно утичу на стање кичме.

О Путиновој повреди било је речи још у Владивостоку, на самиту Азијско-пацифичке економске сарадње. Песков каже да је стара повреда заиста постојала, али да се од лета са ждраловима ништа се није погоршало. Реч је истегнућу мишића, обичној спортској повреди.

Објашњавајући зашто је Путин у последње време најчешће у подмосковској резиденцији у Ново-Огарјову, прес секретар каже да председник ређе иде у Кремљ пре свега због саобраћајне ситуације у Москви. Не жели да својим доласцима погоршава проблеме са саобраћајем у престоници.

Друго, по распореду нема неких церемонијалних манифестација које захтевају његово присуство у Кремљу, додао је Песков.

Ведомости су навеле да би Путинова повреда која се погоршала после лета са ждраловима, могла да објасни низ отказивања његових посета иностранству.

Лист подесећа да су у последњих месец дана отказане Путинове посете Турској, Бугарској и Индији, а са новембра на децембар померен самит Заједнице независних држава у Ашхабаду, у Туркменистану.

Тим тврдњама придружила се и агенција Ројтерс, која је чак навела речи једног извора да ће председнику можда бити потребна хируршка интервенција.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи