Читај ми!

Наставак кршења примирја у Сирији

Сукоби сиријске војске и побуњеника настављени и поред четвородневног примирја, проглашеног поводом Курбан-бајрама. Борбе настављене у провинцији Дера, у Дамаску, Думи и региону Алепа. У протеклих 24 сата погинуло најмање 146 људи.

Најмање 146 људи погинуло је у Сирији у протеклих 24 сата, чиме је то постао један од најкрвавијих дана од марта 2011. када су почели сукоби владиних трупа и побуњеника, саопштила је опозициона Опсерваторија за људска права.

И поред четвородневног примирја, проглашеног поводом Курбан-бајрама, борбе се воде несмањеном жестином. Сукоби су настављени у провинцији Дера, у Дамаску, Думи и региону Алепа.

У провинцијама Дера и Дамаск погинула су четири цивила, међу којима једно дете. Према наводима Опсерваторије, ширим Сирије у јучерашњим окршајима погинуло је 53 цивила, 50 побуњеника и 43 војника.

Мада је због Курбан бајрама изасланик УН и Арапске лиге за Сирију Лахдар Брахими, предложио прекид ватре, јучерашњи дан један је од накрвавијих дана у Сирији, од када су у марту прошле године почели сукоби у тој земљи.

Уочи Курбан бајрама сукобљене стране су се обавезале на прекид ватре, али су задржале право да одговоре у случају да супротна страна прекрши примирје.

Како је јавила државна агенција Сана, командант сиријске војске је синоћ изјавио да трупе председника Башара ел Асада настављају "свој задатак" тј. борбу против, како је наведено, "наоружаних терористичких група".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи