Читај ми!

Вучевић о одлуци Приштине: Добро је да је спуштена тензија, најважније да снабдевање храном и лековима буде уредно

Председник Владе Србије Милош Вучевић рекао је да је одлуком да укине забрану уласка производа из централне Србије на пункту Мердаре Приштина спустила тензију која постоји дуже време, али да је најважније да Срби на АП КиМ могу да добију уредно снабдевање храном, намирницима и лековима.

Милош Вучевић је рекао да би волео да се та одлука Приштине не односи само на прелаз Мердаре, али да подржава све што је део релаксирања живота и обезбеђивања бољих услова за живот наших грађана, односно све што доприноси да Срби на КиМ могу безбедније и боље да живе и имају уреднију снабдевеност.

Он је додао да га интересује суштина, а то је да ли грађани могу да лакше добију све што је било заустављено неодговорном политиком Аљбина Куртија.

“То је добар напор немачке стране која је потенцирала нову фазу Цефта споразума. Ми смо увек спремни за договоре, не мислимо да су компромиси лоша страна, посебно ако ће то створити боље услове за живот Срба на КиМ”, рекао је Вучевић новинарима у Скопљу.

Како је додао, волео би да то не буде само административни прелаз Мердаре него да на свим административним прелазима то буде дозовљено.

"И ја очекујем да ће то бити тема 14. октобра у Берлину на премијерском скупу са канцеларом (Олафом) Шолцом везано за 10 година Берлинског процеса, па ћемо причати и о Цефти", рекао је Вучевић.

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж наводи да је пласман домаће робе у јужну српску покрајину износио 400 милиона евра годишње, а да је након забране смањен за 50 одсто.

"Ако нам је пласман робе на територију Косова и Метохије био негде око 400 милиона евра годишње раније, а после забране је смањен за 50 одсто јако је лако израчунати колико је било штете", додаје Чадеж.

понедељак, 07. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи