Читај ми!

Ал Каида, подршка браћи у Сирији

Вођа Ал Каиде Ајман eл Завахири позвао муслимане да се придруже побуни у Сирији, да киднапују држављане западних земаља, и постарају да се у Египту спроведе шеријат.

У двосатном филму, који је постављен на исламистичке интернет сајтове, вођа Ал Каиде Ајман eл Завахири позвао је муслимане да се придруже се побуни у Сирији, киднапују држављане западних земаља и да се постарају да се у Египту спроведе шеријатско право.

Вођа Ал Каиде оптужио је међународну заједницу да је сиријском председнику Башару ел Асаду дала "дозволу за убијање" у оквиру његових покушаја да угуши народну побуну.

"Позивам све муслимане, нарочито у земљама које су у суседству Сирије, да устану и свим силама подрже нашу браћу у Сирији", рекао је Завахири.

Завахри је критиковао америчког председника Барака Обаму, називајући га лажовом и захтевајући од њега да призна пораз у Ираку, Авганистану и северној Африци.

Вођа Ал Каиде позвао је да се киднапују "држављани земаља које се боре против муслимана како би ослободиле своје заробљенике" и с тим у вези је похвално говорио о отмици једног америчког хуманитарног радника у Пакистану прошле године, јавио је Ројтерс.

Поред тога, критиковао је нову египатску владу због корупције, истичући да се у Египту води битка између секуларне мањине и муслимана који желе да уведу шеријат и ослободе владу од америчког утицаја, јавила је агенција Франс прес.

Завахири, доктор по образовању, пореклом је управо из Египта.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи