Читај ми!

Непријатна подсећања за Олбрајтову

Прашка полиција истерала демонстранте са промоције књиге Мадлен Олбрајт, јер су желели да им се потпише на фотографију на којој се виде она и косовски премијер Хашим Тачи. Бивша државна секретарка бесно бацила слику са стола.

Чешко удружење "Пријатељи Срба са Косова" покварило је промоцију нове књиге бивше америчке државне секретарке Мадлен Олбрајт у Прагу, јер су тражили да им се потпише на фотографије са косовским премијером и бившим политичким лидером ОВК Хашимом Тачијем.

Бивша државна секретарка САД била је на тренутак збуњена када су јој, уместо примерака књиге Прашка зима: Лична прича о рату и сећања, на потпис дали фотографије са Хашимом Тачијем, као и слике НАТО бомбардовања и албанских злочина.

"Да ли се Ви тога стидите, па зато нећете да потпишете", питала је Олбрајтову једна од учесница протеста, пишу прашке Лидови новини.

Демонстранти су, потом, избачени из књижаре.

Број коментара 67

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи